HISTÒRIA

Qui hi ha darrere d’aquest projecte?

Som una família arrelada a la pagesia amb lligams amb la natura. Amb esforç i dedicació hem aconseguit fer realitat el somni de rehabilitar Mas Bosc i transformar-lo en allotjament de turisme rural.

El nostre avi va comprar la finca on està ubicada la casa l’any 1978. Fins al 2020, any de la restauració de Mas Bosc, la casa ha estat llogada a una família qui la ocupava com a segona residència. 

Mas Bosc és un edifici modernista construït a l’any 1913 ubicat al terme municipal de Castellnou de Bages, al nucli d’Argençola. Aquesta edificació va ser obra del reconegut arquitecte manresà Ignasi Oms i encarregada per l’industrial manresà Magí Gallifa qui tenia la intenció de fer-ne ús de segona residència.

Fins l’any 1965 la casa va ser habitada per uns masovers qui en tenien cura.
Mas Bosc ha estat restaurat a l’any 2020 renovant la imatge exterior i interior mantenint al màxim l’estructura original sense perdre l’essència de l’edifici.

MAS BOSC

Per nosaltres Mas Bosc és proximitat, tranquil·litat i connexió amb la natura.

Curiosiats sobre la història de Mas Bosc

Abans de la construcció de la casa, Magí Gallifa va voler obrir el camí que actualment accedeix a la casa, va fer construir dos ponts i un mur.


A la façana de l’edifici hi ha elements decoratius fets amb rajoles de ceràmica verda. Aquestes rajoles van ser encarregades a València en el moment de construcció de la casa. Fins i tot a les menjadores dels animals que hi havia a l’entrada de la casa comptaven amb aquests elements decoratius.


A la façana principal hi ha les inicials <<M>> i <<G>> i l’any de la construcció de la casa, fetes amb ceràmica verda.


Originàriament el primer pis de la casa estava distribuït en dues parts, una era pels propietaris i l’altre pels masovers.